Dag 11 - Reisverslag uit Belgrado, Servië van Rebecca Kalbfleisch - WaarBenJij.nu Dag 11 - Reisverslag uit Belgrado, Servië van Rebecca Kalbfleisch - WaarBenJij.nu

Dag 11

Blijf op de hoogte en volg Rebecca

12 Augustus 2021 | Servië, Belgrado

Vanmorgen was Bodhi 6:45 wakker. Wel een onrustige nacht, maar netjes nog geslapen. Pascal heeft even geïnformeerd of ze in de kamer naast ons (wij liggen op de begane grond en er is hier nog 1 kamer) last hebben van Bodhi 's nachts. Ze horen hem wel, dus Pascal zei direct "sorry". Ze zei gelijk dat het geen enkel probleem is, het is een baby!! Iedereen is gek op hem. ik blijf het zeggen maar het is echt prachtig om te zien. De hele dag door loop je in en uit, je leeft veel samen en ziet constant andere gasten die met hem spelen en naar hem zwaaien. In het begin kreeg hij lolly's, chocolade en ander snoep. Dat is blijkbaar "normaal" hier maar ook in de landen waar de gasten vandaan komen (onder andere: Amerika, India, Tunesië, Brazilië, Rusland, Turkije enz. ) Inmiddels weten ze dat hij dat niet krijgt van ons en wij hem vooral veel fruit geven, dus inmiddels krijgt hij van iedereen fruit aangeboden. Vanmorgen appel, vanmiddag een perzik en vanavond een gesneden en ontpitte necarine. Hij zal dus geen vitamine te kort komen :) Vandaag ben ik een dagje alleen met Devinho op stap geweest. Pascal wilde een dagje even rustig aan en Noé vond het ook wel goed. Bodhi sliep om 09:30 dus heb ik besloten hem ook bij het hostel te laten. Even een dagje alleen op stap met mijn oudste. Om 10:00 zijn we weggegaan. Water gekocht bij de supermarkt en de ov-chip opgeladen. Daarna de bus gepakt richting de 4e markt. We hebben de Zeleni Venac markt gehad, de Bajlonijeva pijaca en de Chinese markt, en nu gingen we naar de Kalenic pijaca. Half uurtje met de bus en we waren er. Het bleek een erg leuke markt. Uiteraard weer groente en fruit, heel veel keuze en weer goed betaalbaar, maar hier ook een deel rommelmarkt en veel kleine, lokale winkeltjes eromheen. Bakkertjes, pasta winkeltjes, slagerijen, zoetwaren enz. We hebben eerst over de hele markt gelopen, veel leuke dingen gezien en vers fruit gekocht. Bak Frambozen, bakje bramen, en een grote bak met Vijgen. Alles voor 780 dinar (€6,75) en het ene nog lekkerder dan het ander. We zijn een stukje gaan lopen en kwamen langs een klein zaakje met hele lekkere rolletjes. Het leek een beetje op sushi maar dan zoet. omringd met nootjes. Pistache, hazelnoten enz. We hebben 4 plakjes gekocht (was helaas erg duur anders hadden we er zeker meer van gekocht) en het was overheerlijk! Daarna besloten nog even naar de Vlooienmarkt te gaan in Nieuw Belgrado. Het was 12:15 en we zouden er dan rond 13:00 zijn. Net op tijd want de markt doet tot 14:00. Weer in de bus dus en rond 1en kwamen we aan in Nieuw Belgrado. De vlooienmarkt bleek geen vlooienmarkt en was best klein, maar evengoed was het leuk eens in een heel ander gedeelte van de stad rond te lopen. We hebben vlees gekocht voor Pascal (is hij gek op) bij een klein kraampje en een lief oud omaatje, pensioen kennen ze hier niet denk ik. Na wat rondjes hebben we bij een bakkertje lunch gehaald. Zo heerlijk dat je hier zonder de tijd leeft en gewoon eet en drinkt wanneer je trek hebt. Ook kwamen we een juicebar tegen, heel leuk met veel vers fruit en gember enz. Devinho heeft daar een heerlijke smoothie gedronken. We zijn nog even een winkelcentrum in gegaan en daar geslaagd voor schoenen voor Noé als verassing. Laarsjes met een hakje. Niet de gene van gister, maar ook leuk en een kwart van de prijs :) Was wel grappig want de winkel heet Deichmann en is gewoon exact hetzelfde als Van Haren in Nederland. Zelfde merken en schoenen. Zelfs dezelfde inrichting. Erg grappig. Zo vond ik laatst ook Albert Heijn repen bij de supermarkt hier! We hebben nog een ijsje gekocht en zijn nog wat winkeltjes ingelopen, waaronder een tweedehands kleding winkeltje en een baby winkel, waar we een slabber met mouwen voor Bodhi hebben gekocht. Daarna nog even naar de drogist want de billendoekjes gaan hard! Deze gebruiken we voor vieze handjes, knietjes, voetjes, mondje, billen maar ook om tafels en vloeren netjes achter te laten. De bus terug gepakt en toen we weer in de buurt van het hostel waren nog een bal gekocht voor Bodhi. Zo hadden we voor alle 3 een kleinigheidje mee :) Supermarkt in gegaan voor een toetje, water en ander drinken voor vanavond zodat we er niet meer uit hoefde (dachten we). We waren om half 5 weer bij het hostel waarna we een pizzatje hebben besteld. Oeps, biertje vergeten voor het beste paard van stal ;) Dus na het eten nog even met Noé terug gelopen en extra water en bier gekocht. Ze heeft ook een souveniertje voor haar beste vriendin Senna gekocht. Een heel leuk koektrommeltje met koekjes. Ze hebben hier (over)heerlijke Servische snoepjes met banaan en chocola, maar helaas houdt haar bestie niet van Banaan en dus werden het koekjes. Verder zijn het toeristische troepjes dus dan maar wat lekkers! Terug in het hostel zijn we lekker gaan douchen en gaan we er vandaag hopelijk een beetje op tijd in. Gisteren was het toch weer bijna 23:00 en met de gebroken nachten en vroege ochtenden is dat best vermoeiend. Nog even gebeeldbeld met oma om te horen hoe het ging want die was gister gevallen en heeft veel pijn. We gaan nu nog even film kijken met de oudste twee! Morgen weer naar een museum!

• 12 Augustus 2021 - 21:33

Thea:

Jullie hebben ieder op zijn eigen manier weer een lekker dagje gehad. De dagen vliegen voorbij. Geniet er goed van. Veel plezier nog. En kusjes voor allemaal. Xxxxx

• 13 Augustus 2021 - 09:30

Donald:

Leuke foto's en weer gezellig verslag.
    Lees het steeds met plezier.

Liefs Opa / Donald

• 13 Augustus 2021 - 11:25

Mir &Gerda:

Heerlijk inderdaad om jullie verslagen te lezen
    En dat jullie het naar jullie ,zin hebben
    Ik heb voor Gerda jullie reisverslag met koppelingen op haar tablet gezet , dus die geniet ook elke dag van jullie ervaringen
    Mooie dag weer gewenst voor jullie 5 -jes
    Lieve groetjes Gerda & Mirjam

Rebecca

Update 2018: Inmiddels houd ik op deze pagina een dagboek bij over al onze rondreizen. Vorig jaar Marokko en dit jaar Zuid-Korea. Wij zijn dit jaar voor het eerst met ons gezin naar Thailand. Een prachtig land waar ik 3 jaar eerder al eens was met ons zoontje. Wij hebben deze ervaring nooit vergeten en willen we dis graag delen met papa en Noé. Uiteraard lijkt het ons leuk andere ook aan te steken en daarom laten we jullie gezellig mee lezen met onze rondreis van 2014. We zullen van Bangkok naar Chiang Mai reizen met de nachttrein en weer terug met het vliegtuig. Vanuit daar naar Pattaya en dan naar Krabi om vervolgens een paar daagjes te relaxen op Koh phi phi. Lees mee, leef mee, met deze (hopelijk) onvergetelijke reis! ❤️

Actief sinds 24 Juli 2014